Over Ons

Wie en wat is Villa Filou?
 
Alleen het beste is goed genoeg

Alleen het beste is goed genoeg!

Een goede huisvesting voor onze vogel vonden wij niet voldoende. De verkrijgbare standaards en zitplekken bieden veel te weinig uitdaging tot spelen. Vandaar het idee een speelboom te gaan maken.

Wij zijn op zoek gegaan naar papegaaivriendelijk touw, hout en sterk speelgoed. Wij hebben onszelf verplaatst in de vogel en zijn met een creatieve geest aan de slag gegaan om een ware speeltuin te maken. Filou vindt de speelboom nog steeds een groot succes en zijn vriendjes ook. Ze hebben allen andere voorkeuren en vertonen ander speelgedrag. Via hun ontdekken wij ook steeds weer nieuwe speelmogelijkheden en ontwerpen zo weer nieuwe speeltjes van de allerbeste materialen.

Ontstaan van Villa Filou

Filou is de naam van Astrid haar eerste papegaai en haar tweede. Voor Filou2 zocht ze een veilige en gezonde RVS kooi. Deze was toen in Europa niet te vinden. Daarom zelf aan de slag gegaan, ontwerp gemaakt en deze uitgewerkt.

De eerste kooi voor Filou was klaar, deze was gepuntlast en bleek niet arabestendig, de spijlen konden losknappen… Absoluut ontevreden hierover heb ik een vernieuwd ontwerp gemaakt. Het vernieuwde ontwerp was veel degelijker door de betere constructie. Bij deze veilige en gezonde kooi met veel ruimte en speelgemak vond ik de naam villa beter passen. Vandaar de naam Villa Filou.

Onze Missie

De doelstelling van Villa Filou is zoveel mogelijk papegaaien een fijn leven bezorgen met Villa Filou’s papegaaivriendelijke producten en fijne speelmogelijkheden.

Astrid Westerbeek

Astrid Westerbeek